5 kilometerloop

5 kilometerloop

De start van de 5 km loop heeft in 2017, net zoals voorgaande jaren, plaatsgevonden op sportpark de Venhorst in Nieuw-Bergen. Via industrieterrein de Flammert gingen de lopers het bos in. De route ging verder over de Smal richting Afferden. Via het verbindingspaadje (voetpad) ging men vervolgens terug naar het industrieterrein en richting de finish. De route was voorzien van bewegwijzering. De route liep grotendeels over verharde wegen (asfalt). Slechts een beperkt deel van de route ging over een half verharde bosweg. De 5  kilometerloop had geen drank- en verzorgingspost.

Bij alle onderdelen van de Kiwanis Maasduinenloop is gebruik gemaakt van tijdsregistratie. Hiervoor kregen alle lopers een chip in bruikleen. Deze chip is tegelijk verstrekt met het startnummer. Na de loop zijn de chips door de organisatie weer ingenomen.

Inschrijven voor de Kiwanis Maasduinenloop 2018 is mogelijk vanaf 1 juni 2018.

Overige informatie:

  • Bij de 5 kilometerloop wordt er bij de tijdsregistratie onderscheid gemaakt in mannen en vrouwen.
  • Het inschrijfgeld per deelnemer bij voorinschrijving is € 7,50 (inschrijven voor de 5e editie van de Maasduinenloop is mogelijk vanaf 1 juni 2018).
  • Naast individuele deelname is het ook mogelijk om de 5 kilometerloop als team te lopen. Zie hiervoor bij teams (menu).
  • Deelnemers aan de 5 kilometerloop krijgen na afloop geen medaille.
  • De eerste drie deelnemers krijgen een beker (prijsuitreiking na de finish van de 10 kilometerloop).